Rat

Veronica Superguide logo
Rat

7 horrorfilms die je voorbereiden op de komende rattenplaag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Sinds kort weten we wanneer de ondergang van Nederland plaatsvindt. Vanaf 2023 wordt rattengif verboden en komt de Muizen- en Rattenplaag des Doods™ naar ons land! Bij Superguide zijn we nu al begonnen met survivaltraining. Deze 7 horrorfilms met ratten raden we iedereen aan. Wees klaar voor de harige Apocalyps!

1. Willard

Willard gaat over een sullige jongen en zijn liefde voor ratten. Dat zorgde in de jaren ’70 al voor een geslaagde horror, maar wij kiezen voor de remake om één simpele reden: Crispin Glover als de hoofpersoon. Deze acteur is geboren om tragische engerds te spelen en hij acteert dan ook op standje 11 in Willard.

Tip voor de komende rattenplaag: zorg dat je vrienden wordt met je nieuwe ratten overlords

2. Ben

Willard kreeg in de jaren ’70 zelfs een vervolg. Deze keer was het niet de jongen die je volgde, maar de leider van zijn dodelijke rattenleger: Ben! De rat is het spuugzat dat de mensen alle goede kazen krijgen, en start zelf de ratten Apocalyps.

Tip voor de komende rattenplaag: leer de naam van de rattenleider en behandel hem met het respect dat hij/zij verdient.

3. Food of the Gods

H.G. Wells kennen we vooral van zijn boek War of the Worlds, waarin aliens de mensheid proberen uit te roeien. In Food of the Gods is het echter de aarde zelf die zich tegen ons keert. Dieren en insecten worden allemaal reusachtig groot, maar de superintelligente ratten maken het leven in de nieuwe wereld pas echt een nachtmerrie.

Tip voor de komende rattenplaag: laat ze niet Food of the Gods lezen of kijken.

4. Rodentz

Je weet dat een film cool is als het de S in een woord met een Z vervangt! Rodentz is dan ook een B-film met de hoofdletter B. De special effects zijn matig maar daartegenover staat wel een rattenhorror die zo over the top is dat je zaterdagavond toch geslaagd is. Wist je trouwens dat katten ook heel eng kunnen zijn? Vooral die uit Cats...

Tip voor de komende rattenplaag: maak de ratten niet groter. Serieus wetenschappers, we hebben het tegen jullie!

5. Of Unknown Origins

RoboCop-acteur Peter Weller heeft zijn huis opgeknapt en denkt dat hij op z’n lauweren kan rusten. Nou niet dus want het huis wordt bewoond door een grote dikke rat die de oorlog aan hem en zijn gezin verklaart! Zo laait een oeroude strijd op tussen mens en rat. We vrezen dat we dit soort gevechten in veel Nederlandse huishoudens gaan zien…

Tip voor de komende rattenplaag: controleer altijd of er geen ratten door je matras kruipen. Brrr!

6. The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here!

10 punten voor de titel die uitstekend vertelt waar de film over gaat. De ergste rattenplaag ooit vastgelegd op film, want deze knaagdieren hebben de krachten gebundeld met weerwolven! The Rats Are Coming! The Werewolves Are Here! Is de klassieke B-film horror die je moet hebben gezien.

Tip voor de komende rattenplaag: vergeet niet het leven te waarderen en besef dat er ergere dingen zijn dan een rattenplaats. Weerwolven bijvoorbeeld.

7.Graveyard Shift

Reken maar dat Stephen King ook een rattenhorror heeft gemaakt. Graveyard Shift gaat over een verlaten molen waar een enorme rattenkolonie de buurt teistert. Verdelgers vinden er alleen meer dan ze op gehoopt hadden. Wist je dat ratten kunnen vliegen?

Tip voor de komende rattenplaag: word rattenverdelger. Je zal stinkend rijk worden tijdens de rattenplaag!

Wil je weten wat de beste horrorfilms van deze eeuw zijn? Wij hebben ook daar een lijstje van opgesteld!

Lees verder