DJ Paul Elstak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DJ Paul Elstak

7 hits uit de jaren ’90 die we op Festival Strand willen horen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Man, man, man. Wat waren de jaren ’90 mooie tijden! Gevuld met knallers van hits die we vandaag de dag nog vaak langs horen komen, en misschien ook wel op Festival Strand – 90s Dance! Deze hits brengen je binnen mum van tijd weer terug naar de nineties!

2 Brothers On The 4th Floor – Dreams

Dit jaar vieren Desray en D-Rock van 2 Brothers On The 4th Floor het 25-jarig jubileum van hun nummer #1 hit ‘Dreams’ en het gelijknamige album. De knaller verscheen in 1994 en werd een hit in maar liefst 23 landen. In totaal scoorde het Eurodance-duo internationaal maar liefst tien Top 10 hits. Wij dromen nog even weg bij deze heerlijk nostalgische tune!

Snap! – I’ve Got The Power

Oh, oh, oh, yeah, yeah! Wat een swingend nummertje blijft dit toch. Maar wist je dat deze hit heel wat te verduren heeft gehad? De tekstregel ‘I've Got The Power!’ was namelijk afkomstig uit een nummer van Jocelyn Brown en daar was ze op zijn zachts gezegd niet van gediend. In 1999 werd de tekstregel vervangen door een studiozangeres en tegenwoordig hoor je deze krachtige sample nog altijd door de speakers knallen.

DJ Jean – The Launch

De carrière van DJ Jean begon in 1989, toen hij het Nederlandse mix- en scratchkampioenschap won. Niet zo gek dus dat hij zichzelf nog altijd de master of the wheels of steel noemt! We geven hem geen ongelijk met zo’n heerlijke plaat als ‘The Launch’, die in 1999 op nummer #1 in de Nederlandse charts stond. Een legendarische schijf die nog steeds de hele wereld over gaat. Respect the skills!

Darkraver – Komt ‘Ie Dan He

Als je deze meesterlijke tune voorbij hoort komen, denk je vast terug aan jumpen op het schoolplein of losgaan in de plaatselijke tienerdisco. And that’s definitely not a crime! Het nummer ‘Komt ‘Ie Dan He’ werd door Darkraver in eerste instantie geproduceerd als grap maar werd onbedoeld een ongelofelijke hit. Trek die Nikies maar uit de kast, volume op 100 en jumpen maar!

The Ultimate Seduction – The Ultimate Seduction

Koen Groeneveld en Addy van der Zwan vormden in 1992 het duo The Ultimate Seduction, waarmee ze de knaller 'The Ultimate Seduction' maakten. Je verwacht het niet! Door de jaren heen heeft de track een mythische status opgebouwd. Het is een van de bekendste nummers uit de beginperiode van house en wordt nog menigmaal gedraaid op feestjes. Lekker!

Dr Alban – It’s My Life

De Nigeriaans-Zweedse zanger is wereldberoemd geworden met zijn unieke mix van jungle, reggae, hiphop en house. Zijn nummer ‘It’s My Life’ verscheen in 1992 en is binnen een mum van tijd uitgegroeid tot een ware monsterhit. Zo was 'It's My Life' ruim 4 maanden in de Nederlandse hitlijsten te vinden, waarvan bijna twee maanden op nummer 1. 

Paul Elstak – Rainbow High In The Sky

Strak als een banaan, helemaal uit je plaat gaan. Dat deed je op deze tijdloze parel. Wat moet je ook anders als een nummer ‘rainbow high in the sky’ heet. Het nummer was in 1995 goed voor een top 3-notering en stond tien weken in de Nederlandse Top 40. Vandaag de dag gaat het nummer van generatie op generatie. Zo zie je maar weer: (happy) hardcore will never die!

Wist je dat al deze artiesten ook optreden op Festival Strand - 90s Dance? Je ticket koop je hieronder, inclusief een Bol.com cadeaukaart t.w.v. 7,50 euro. Je kunt ook meer lezen over modetrends die je dit festivalseizoen kan opvolgen want 90's is weer helemaal terug van weggeweest!

Superguide werkt samen met diverse festivals voor de kaartverkoop. Wij garanderen de officiële prijs + een Bol.com cadeaukaart bij ontvangst van je bestelling. De cadeaukaart wordt binnen 7 dagen per mail naar je verzonden.

Lees verder