7 acteurs waarvan je vergeten bent dat ze Brits zijn

Veronica Superguide logo
7 acteurs waarvan je vergeten bent dat ze Brits zijn

7 acteurs waarvan je vergeten bent dat ze Brits zijn

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Je kent het vast: een acteur uit je favoriete Amerikaanse film of serie is te gast bij een talkshow, ze trekken hun bek open en ineens floept er een rasechte stiff upper lip uit. Een rare, maar aangename verrassing. Enfin, hier 7 acteurs waarvan je vergeten bent dat ze Brits zijn.

Andrew Lincoln

Andrew ‘CAAARRRRLLL’ Lincoln heeft z’n southern drawl uit The Walking Dead echt aangeleerd. Maar dat wist jij natuurlijk al als rasechte Love Actually-fan. 

Charlie Hunnam

Voordat Charlie zijn meest iconische rol tot nu toe - Jax uit Sons of Anarchy - op zijn naam kon schrijven, was ‘ie vrolijk bubbeltjes aan het blazen in het Britse hooligandrama Green Street. Inclusief bedenkelijk cockney-accent.

Damian Lewis

Je leest het goed. Nicholas Brody is zo Brits als thee. Lewis kenmerkt zich door het spelen van semi-gladde Amerikanen. In het echt heeft ‘ie meer weg van een rossige Hugh Grant.

Will Poulter

Die nerd uit We’re The Millers en The Revenant? Vreselijk Brits! Kijk en huiver:

Matthew Rhys

Ironisch genoeg speelt Rhys in FX-hit The Americans een Rus die zich voordoet als Amerikaan. Zelf komt de acteur uit Wales.

Naomi Watts

Watts is een vast gezicht op het witte doek. Maar met uitzondering van Diana, speelt de actrice nog vrij weinig Britse rollen.

Aaron Taylor-Johnson

Van een tienerheld tot gewelddadige redneck: Aaron kan al een flinke hoeveelheid Amerikaanse archetypes op zijn naam schrijven. Toch is de acteur geboren in Buckinghamshire. 

Lees verder