Mulan Disney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mulan Disney

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Waar zijn Mushu, de knappe hunk Shang en Mulans korte kapsel? De animatiefilm uit 1998 zag er nèt iets anders dan de nieuwe live-action blockbuster die sinds vandaag op Disney+ staat. Hier zijn 6 dingen die je moet weten voordat je de nieuwe Mulan gaat kijken.

1. Meer zoals het originele verhaal

Wist je dat Mulan al stamt uit de 6e eeuw? De 1998-klassieker haalde inspiratie uit dit verhaal, maar dat vliegende draakje Mushu bestond natuurlijk niet echt. De makers van de nieuwe film willen meer eer doen aan Ballad of Mulan; het verhaal waar Mulan uit is ontstaan.

In de ballade neemt Mulan, vermomd als een man, de plaats in van haar bejaarde vader. Ze vecht 12 jaar lang in het leger, krijgt hoge titels toegewezen, maar weigert elke beloning.

Om de film historisch accurater te maken, zijn de vijanden nu de Rouran. Zij leefden in de tijd en plaats van het originele verhaal. De Hunnen, de slechteriken in de animatiefilm, waren toen lekker aan het plunderen in Europa en vonden China niet boeiend genoeg.

De trailer onthult ook een nieuwe vijand: tovenares Xian Lang. En aangezien de Hunnen niet terugkeren, krijgt China een nieuwe hoofdschurk: Bori Khan.

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

2. Bij het leger om een andere reden

In Disneys animatie wil Mulan bij het leger omdat de rol van ‘goede echtgenoot’ niet bij haar past. Haar vader verbiedt de jonge soldate om te gaan. Toch kiest Mulan ervoor om zijn plek in te nemen.

De nieuwe avonturenfilm kiest voor een andere invalshoek. In dit verhaal neemt Mulan plaats in het leger uit liefde voor haar familie. Haar vader stopt haar dit keer niet. Het enige wat Hua Zhou doet is bidden tot de ancestors, met de vraag of zij z’n dochter willen beschermen van gevaar.

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

3. Doei doei Mushu

Aangezien de focus nu meer ligt op het originele verhaal, komt het draakje Mushu (en dus Eddie Murphy) niet in zijn originele vorm terug. Misschien dat in de 2020-versie een andere beschermengel over Mulan waakt?  

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

4.   Lange haren

We zien in de animatie dat Mulan haar eigen haar met het familiezwaard afsnijdt. In de nieuwe spectaculaire trailer is te zien dat Mulan haar lange haren gewoon behoudt.

Waarom doet ze dit eigenlijk? In een interview met Slashfilm legt producent Jason Reed het uit: “So Chinese warriors, male warriors wore their hair long. Chinese men wore their hair long. For her to cut her hair off, it would make her look more like a woman than less like a woman in reality.”

5. De naam Mulan

Even een leuk filmfeitje. De naam ‘Mulan’ betekent magnolia of bosorchidee. Vandaar dat er in de animatiefilm zoveel bloemen zijn te spotten. In de live-action zullen ze vast ook niet te missen zijn!

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

6.   Zussen

In de 1998-familiefilm had Mulan geen broers of zussen. Zij had eigenlijk de wens om een jonger broertje te hebben, maar moet het in de classic doen met een erg schattig hondje. Nu is ze geen enig kind meer: ze heeft een zusje! Is dit toeval? Misschien dat we haar in de nieuwe film ook in actie zien?

6 dingen die je moet weten voor je Mulan gaat kijken

Wil je weten wat er nog meer op de streamingdienst te zien is? Bekijk dan onze lijst met top 10 films op Disney+.

De film kost € 22,-. Goed om te weten: Een Disney+-abonnement is vereist. Mulan is voor alle abonnees van Disney+ zonder extra kosten te zien vanaf 4 december.

Mulan is vanaf vandaag te zien op Disney+.

Lees verder