Afstandsbediening met televisie op de achtergrond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Afstandsbediening met televisie op de achtergrond

Flix voor nix: 5 sites waar je gratis (en legaal!) films kunt streamen

|
|

Laatste update:

Aan betaalde streamingdiensten geen gebrek in Nederland. Maar zijn er ook sites waar je gratis (en legaal) films kunt streamen? Wij zochten het voor je uit!

Hoewel het gezamenlijke aanbod van diensten als Netflix, Videoland en Ziggo best groot is in Nederland, kost het je een flinke duit als je alle beschikbare titels wilt zien. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven. Maar staan deze garant voor een heerlijk filmavondje op de bank of is goedkoop in dit geval duurkoop? Wij testen een aantal sites waar je legaal films kunt streamen!

Snagfilms

Via Snagfilms zijn een niet misselijke 5000 titels te bekijken. Helaas bestaat het aanbod vooral uit obscure indiefilms. De gemiddelde filmliefhebber zal door het gebrek aan bekende titels dan ook snel afhaken. Ben je echter geïnteresseerd in zaken als sport, muziek of geschiedenis, dan ben je wel even zoet met het uitgebreide documentaireaanbod.

Snagfilms

Classic Cinema Online

Zoals de naam van de site al weggeeft, hoef je hier niet te zijn als je op zoek bent naar Deadpool 2. Classic Cinema Online biedt alleen films uit de oude doos. Daarbij verdienen lang niet alle titels het stempel ‘Classic’, maar er staan wel klassiekers tussen als Pinocchio en Metropolis. Toch is deze site eigenlijk alleen de moeite waard voor mensen die geluidsfilms maar eng vinden.

Classic Cinema Online

Viewster

De van huis uit Zwitserse streamingsite Viewster heeft inmiddels al meer dan 12.000 titels in het aanbod. Helaas staat kwantiteit in dit geval niet gelijk aan kwaliteit. Er zijn vooral goedkope B-films beschikbaar, die de bioscoop nooit hebben gehaald. Toch is Viewster een aanrader voor anime-fans. De Zwitsers hebben namelijk een flink aantal Japanse animatiefilms en -series in hun catalogus staan.

Viewster

Movies Found Online

Movies Found Online verzamelt films en series die te streamen zijn uit (legale) online bronnen, waaronder YouTube. De beeldkwaliteit schiet hierdoor alle kanten op, maar het aanbod is niet lullig: van klassiekers als The Good, the Bad and the Ugly tot cultkrakers als Kickboxer en Life of Brian. Jammer van de pop-ups voor online casino’s en andere ellende.

Movies Found Online

Top Documentary Films

Net als Movies Found Online, haalt Top Documentary Films zijn content van YouTube. Het aanbod is dan ook weer veelzijdig, ingedeeld in categorieën als sport, misdaad en meer. Het ontwerp van de site is lekker rustig en clean, waardoor je zonder al te veel moeite al snel een interessante documentaire hebt gevonden.

Top Documentary Films

Conclusie

We zijn er niet dol op, maar als Nederlander moet je toch echt de portemonnee trekken om toegang te krijgen tot een catalogus die de moeite waard is. De sites die het beste uit de bus komen, doen weinig meer dan content doorsluizen van YouTube. Dan kun je net zo goed direct de gewenste titel invoeren in het zoekvenster van de videosite. De aanbieders die wel de moeite nemen om zelf hun aanbod samen te stellen, zijn aangewezen op titels uit het jaar kruk of B-films die nog worden uitgespuugd door de ramsjbak van de MediaMarkt. Al met al een typisch gevalletje: you get what you pay for!

Lees verder