5 Fantastische films die je in 2017 gemist hebt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
5 Fantastische films die je in 2017 gemist hebt

5 Fantastische films die je in 2017 gemist hebt

|
|

Laatste update:

Als je ook maar een beetje bent zoals wij, ben je in het bezit van een goed georganiseerde kijklijst met films die je dit jaar gezien moet hebben. Nu het einde van 2017 in zicht is, lopen we die lijst nog even na. De knallers als Wonder Woman en Guardians of the Galaxy Vol. 2 heb je vast al kunnen wegstrepen. Maar wij zouden Superguide niet zijn als we je niet op een aantal gemiste pareltjes zouden wijzen. Kun je mooi in de kerstvakantie inhalen!

Lost city of Z

De release van Lost City of Z viel een beetje in het water door het achtste deel van The Fast and the Furious, die hetzelfde weekend in de bioscoop verscheen. Maar deze film hengelen we met alle liefde terug op je kijklijst. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit begin 19e eeuw, volgt de film de Britse ontdekkingsreiziger Percy Fawcett. Hij trekt door de Amazone, vastbesloten (lees: geobsedeerd) om een verborgen stad te vinden. Dit wordt aan alle kanten afgeraden en loopt dan ook anders af dan hoe Percy het voor ogen had.

Grote avonturenfilms á la Indiana Jones worden zelden meer gemaakt in Hollywood. Oké, als ze ufo's en lightsabers bevatten misschien. Maar The Lost City of Z is groots, inzichtvol en rete-goed geacteerd.

Girls Trip

Zorgen de feestdagen bij jou vooral voor zwaarmoedigheid en irritante verplichtingen? Dan biedt een goede lachpartij misschien een fijne uitkomst. Zie daar: Girls Trip. Onder anderen Jada Pinkett-Smith en Queen Latifah besluiten een girls trip te organiseren. De dames vermaken zich prima en het loopt uit op een weekend waar de mannen van The Hangover 'U' tegen zouden zeggen. Eerlijk: dit is misschien wel één van de grappigste films van 2017.

Colossal

Met een knap koppel als Anne Hathaway en Jason Sudeikis in de hoofdrol, snappen we eigenlijk niet hoe deze film ons een beetje ontgaan is. Het verhaal is misschien wat bizar (Gloria keert terug naar haar geboortestad, drinkt te veel en komt erachter dat ze de macht heeft over een enorm monster dat Seoul terroriseert?!), maar dat maakt de film eigenlijk wel sterk. In plaats van de plank compleet mis te slaan, is Colossal een slimme en grappige film over de gevaren van alcoholmisbruik. Laat je vooral verbazen door dit kunstwerkje.

The Beguiled

Een wat serieuzer exemplaartje in deze lijst. The Beguiled gaat over een soldaat die tijdens de Civil War neerstort in een school voor meisjes in Virginia. Misschien onverwacht, maar al snel ontstaat er een groot web van jaloezie en verraad. Heis een aantal flinke namen als Colin Farrell, Nicole Kidman en Kirsten Dunst in kostuums en wacht tot het meesterwerkje zich vanzelf vormt. The Beguiled is zéker de moeite waard. 

The Big Sick

Deze film heeft eigenlijk alles wat een goéde romcom moet hebben. Waarom deze film onder de radar is gebleven? Misschien moeten we even wennen aan een romcom waar niet om de haverklap een opgepoetste sixpack en een zoetsappige kwijl-monoloog voorbij komt. The Big Sick is een stuk meer down to earth. Scherpe humor, échte gesprekken en een zéér geloofwaardig liefdeskoppel. 

De uit Pakistan afkomstige Kumail (gespeeld door Kumail Nanjiani. Hadden we al gezegd dat deze film op een waargebeurd verhaal is gebaseerd?) wordt verliefd op Emily. De relatie houdt geen stand, maar wanneer ze ziek wordt, haast hij zich naar haar zijde. Geloof ons: deze film verwarmt je hart binnen no time tijdens de koude kerstdagen.

Lees verder