5 alternatieve superheldenfilms voor mensen die Marvel en DC even zat zijn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
5 alternatieve superheldenfilms voor mensen die Marvel en DC even zat zijn

5 alternatieve superheldenfilms voor mensen die Marvel en DC even zat zijn

|
|

Laatste update:

Met Black Panther heeft Marvel wederom een pareltje afgeleverd. Desalniettemin kan het superhelden-geweld van de stripboeken-gigant en concurrent DC soms wat te veel worden. Zin in iets anders? Hier vijf superheldenfilms die nét even anders zijn.

Unbreakable

Unbreakable heeft een simpele, maar formidabele opzet. Wat als een gemiddelde huisvader ontdekt dat hij onschendbaar is? Deze vakkundig in beeld gebrachte thriller van Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan neemt de tijd, maar is het kijken waard. Verwacht geen spectaculaire actiescènes of uitbundig CGI-geweld, maar een genuanceerd verhaal met een fantastische rol voor Bruce Willis. In 2016 maakte de regisseur een officieel vervolg met Split en in 2019 kunnen we genieten van Glass, het derde deel in de trilogie. 

Django Unchained

We horen het je denken. Django Unchained?! Een superheldenfilm? Wat origin-stories betreft vinkt de Western van Quentin Tarantino, over een slaaf die leert premiejager te worden, netjes alle hokjes af. Een (jonge) onervaren held, een oudere mentor, een trainingsmontage, een bad guy, een damsel in distress, een verborgen identiteit en een iconische look om het af te maken. Django Unchained heeft het allemaal en past daarom prima in dit lijstje.

V For Vendetta

Een clubje fascistische tirannen houdt Groot Britannië in de greep. Gelukkig is daar held V die, gewapend met messen en een Guy Fawkes-masker, de regering een lesje leert. Een ontzettend vermakelijke actiefilm, die vragen durft te stellen over vrijheid en onderdrukking. Het stijlvolle geweld doet je bijna het pretentieuze geneuzel van V vergeten.

Chronicle

Vanaf 2007 was found footage-cinema een klein decennia lang het nieuwe goud. Hoewel de stijl in het horrorgenre vooral van succes genoot, besloot schrijver Max Landis het te proberen met superhelden. Het resultaat mag er wezen. Drie jongens ontdekken een vreemd object, waarna ze superkrachten ontwikkelen. Dit gaat enige tijd goed, totdat één van de jongens steeds meer zijn grenzen opzoekt. 

Scott Pilgrim vs. The World

Gooi een stapeltje animeboeken, een rits 8-bit videogames, een berg Beck-LP’s en een camera in de blender, laat Baby Driver-regisseur Edgar Wright het apparaat bedienen, en je hebt Scott Pilgrim vs. The World. De nerdy bassist Scott moet de zeven exen van zijn nieuwe vriendin verslaan. Dit doet-ie met behulp van muziek, kleurrijke effecten en een heleboel bizarre superkrachten.

Lees verder