46e International Film Festival van start

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
46e International Film Festival van start

46e International Film Festival van start

|
|

Laatste update:

Met de internationale première van de film Lemon opent woensdagavond de 46e editie van het International Film Festival Rotterdam. Het is een van de 108 wereldpremières, waarvan er 23 van Nederlandse makelij zijn. In totaal zijn er deze editie 484 films te zien, waaronder Jackie en Moonlight.

Hoog bezoek

Voor het tweede jaar op rij is er koninklijk bezoek op het festival. Zo komt koning Willem-Alexander vrijdag naar de première van Double Play, een film naar het boek Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion. Vorig jaar was zijn vrouw Máxima al aanwezig op het IFFR.

Prijzen

Acht films maken dit keer weer kans op de Hivos Tiger Award en een speciale juryprijs voor een buitengewoon artistieke prestatie binnen de competitie, waar bedragen van respectievelijk 40.000 en 10.000 euro aan verbonden zijn.

Het IFFR trekt jaarlijks veel bezoekers en ook professionals uit de filmbranche naar de Maasstad. Het festival duurt twaalf dagen, tot en met 5 februari.

Eerste hulp bij filmkeuze

Geen idee welke films je wil zien op het festival? Het IFFR geeft jou persoonlijk filmadvies in deze Eerste hulp bij filmkeuze

Lees verder