4 x déze kant kan het opgaan in seizoen 29 van GTST

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
4 x déze kant kan het opgaan in seizoen 29 van GTST

4 x déze kant kan het opgaan in seizoen 29 van GTST

|
|

Laatste update:

Zo. We zijn alweer een week onderweg met een nieuw seizoen Goede Tijden Slechte Tijden en we moeten zeggen: de spanning zit er al lekker in. We weten dat Nina nog leeft, dat Loes dood is, dat Rik in het ziekenhuis ligt en Aysen zoals we haar kennen over haar liefdesverdriet heen probeert te komen. Maar… hoe nu verder? Wij deden enkele voorspellingen over wat GTST-fans dit seizoen mogelijk te wachten staat…

1. Aysen

Aysen stond centraal in de verhaallijn rondom de afgelopen cliffhanger van GTST. Ze werd door haar grote liefde Sjoerd achtergelaten bij het altaar en ontdekte de verborgen agenda van Loes, die dankzij haar uiteindelijk te pletter viel van een stapel zeecontainers. Pittige tijden (ha!), kun je wel zeggen. Voor Aysen kan de het dus eigenlijk alleen maar beter worden, de komende maanden.

We gokken dat - hoewel ze á la Aysen natuurlijk keihard handelt en allesbehalve geïnteresseerd doet - als een blok gaat vallen voor nieuwkomer Daan, met wie ze in scène 1 van de nieuwe reeks in bed lag. Natuurlijk zal die romance niet zonder slag of stoot opbloeien (het blijft natuurlijk wel GTST), want laat het nu nét zo zijn dat Daan ervandoor gaat met de baan bij de politie die Aysen op het oog had. De twee komen heus bij elkaar - daar twijfelen we niet aan - en worden gelukkig samen. En wie weet… wíe weet wordt de tough girl van de serie dit seizoen éindelijk wel moeder?

2. Zoë en Rik

Althans, dan moet Zoë geen roet in het eten gooien, natuurlijk. Die stort zich momenteel vol overgave op haar geliefde Rik en zijn herstel - hij ligt na een ‘fijne’ actie van Loes met een gebroken nekwervel in het ziekenhuis. Hij kijkt tegen een maanden- of zelfs jarenlange revalidatie aan; niet bepaald de ideale situatie voor de prille liefde tussen de twee. 

We geloven dat Zoë er alles aan gaat doen om Rik er weer bovenop te helpen, maar denken ook dat er de nodige gevaren voor hun relatie op de loer liggen. Het ziet er niet naar uit dat Rik op korte termijn naar huis mag en dus is Zoë alleen thuis, met enkele lege kamers tot haar beschikking. Alle ruimte dus - letterlijk én figuurlijk - voor een andere love interest. Tja, Rik hoeft maar lang genoeg weg te blijven en zijn gezondheidssituatie te uitzichtloos, dat het wachten is op ellende…

3. Nina en Bing (en Carlos)

Dan hebben we Nina, die in de cliffhanger ternauwernood aan de dood ontsnapt is. Het bijna geplet worden in de kofferbak van een auto op een autosloperij moet zo traumatisch geweest zijn, dat Nina geen andere uitweg zag dan zo snel mogelijk zo ver weg mogelijk van Meerdijk en vijand Loes (van wie zij dus niet weet dat ze dood is) vandaan komen. 

In het nieuwe seizoen blijkt Nina in Spanje beland te zijn, waar ze inmiddels nieuwe liefde Carlos tegen het lijf is gelopen. Het lijkt alsof ze niets meer weet van haar verleden in Meerdijk en wat er gebeurt is, maar wij denken dat de angst voor Loes bij de getraumatiseerde Nina groter is dan het samen willen zijn met haar gezin. Als Nina er uiteindelijk achterkomt dat Loes geen gevaar meer vormt, zal ze 'het juiste' doen en terugkeren naar Bing en de kinderen. Maar ja, zo’n tijd in het zonnige Spanje met een tall, dark & handsome man die je aanbidt… dat doet tóch wat met je. Zullen de schrijvers de boel weer eens op scherp stellen en Nina - die vlak voor de cliff zwanger bleek - na een aantal ‘gelukkige’ jaren met Bing alles laten opgeven voor een kersverse lover?

4. Sjors & Amir

Over nieuwe liefde gesproken: er hangt al (veel te) lang iets in de lucht tussen Sjors en Amir, en het is hoog tijd dat daar wat mee gaat gebeuren. Vorig seizoen stonden de twee op het puntje om elkaar de liefde te verklaren, maar plots stond Amir’s verloren vriendin op de stoep. Hij besloot met haar te trouwen, maar luttele momenten na het jawoord aan elkaar gegeven te hebben, sloeg het noodlot toe en overleed Farrah door een val van een balkon. Na haar dood groeiden Sjors en Amir langzaam weer naar elkaar toe. Gaat het dit seizoen dan éindelijk gebeuren tussen de twee (die in het echte leven inmiddels ook een setje vormen)?

Wij durven te wedden van wel. Maar Goede Tijden zou Goede Tijden niet zijn als er niet geen kink in de kabel zat. Wij denken dat Sjors en Amir nóg verliefder op elkaar worden dan ze al zijn. Ze worden the perfect couple dat alles en iedereen aankan. Ze besluiten hun liefdesgeluk te bezegelen met een kindje van hen samen, maar hun droom breekt in stukken wanneer blijkt dat Sjors geen kinderen meer kan krijgen. Maar hé, kreeg Amir niet al een kind? Nina gebruikte immers Amir’s zaad omdat manlief Bing haar daar niet aan kon helpen. Man, man, man, dit wordt nog wat…

Lees verder