3LAB gaat het hele jaar door nieuwe programma's testen

Veronica Superguide logo
3LAB gaat het hele jaar door nieuwe programma's testen

3LAB gaat het hele jaar door nieuwe programma's testen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Bij de aankondiging van een nieuw RTL- of SBS 6-programma of talentenjacht verschijnen op sociale media al snel reacties als 'alwéér zo'n programma?', of 'kunnen ze niets nieuws verzinnen?'. NPO weet echter prima hoe ze zulke reacties kunnen vermijden. Met het platform 3LAB biedt de omroep jonge makers een manier om hun programma's aan de kijker te brengen. Zo zijn ook populaire programma's als Rundfunk en Streetlab op tv verschenen. Vooralsnog werd voor 3LAB steeds een week vrijgemaakt op NPO 3, waarin experimenten werden uitgezonden om te zien hoe het publiek erop reageerde. Nu gaat de NPO echter veel meer werk maken van 3LAB.

24/7

De nieuwe programma's zullen niet meer in één week getest worden, maar het hele jaar door. De nacht van de vernieuwing vormt aanstaande zaterdagnacht de aftrap op NPO 3. Aan Spreekbuis.nl vertelt netmanager van NPO 3, Suzanne Kunzelaar, over de plannen: "Dankzij het vernieuwde 3LAB staat de deur voor jonge en talentvolle makers nu 24/7 open. Met de shift van televisie naar online geven we jonge makers niet één week, maar juist het hele jaar dat eerste of extra zetje wat ze vaak nodig hebben. De kraamkamer van de publieke omroep wordt volwassen."

Vooralsnog krijgen de jonge makers dus vooral online een groot, nieuw podium. Wie weet wat voor popi-programma's daaruit voortkomen!

Lees verder