2doc alleen tegen de staat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
2doc alleen tegen de staat

2Doc: Alleen tegen de Staat maakt diepe indruk: ‘Ongelofelijk dapper’

|
|

Laatste update:

Vanavond werd de 2Doc: Alleen tegen de Staat uitgezonden. Vijf moeders die slachtoffer werden van de toeslagenaffaire kwamen aan het woord. Hun monologen maakten diepe indruk op de kijkers.

Documentaire over de toeslagenaffaire

In 2Doc: Alleen tegen de Staat vertellen vijf moeders die slachtoffer werden van het toeslagenschandaal op een bijzondere manier hun verhaal. De vrouwen zitten in een zaaltje en luisteren naar elkaars verhaal. Het zijn indringende verhalen, waarin de vrouwen vertellen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest. Vanaf de eerste vorderingsbrieven van de belastingdienst tot de enorm heftige consequenties, de vrouwen vertellen het complete verhaal en dat maakt diepe indruk op de kijkers.

'Mijn hemel, wat een ellende'

De pijn van die dames gaat dwars door het beeldscherm je hart in. Mijn hemel, wat een ellende”, zo verwoordt een van de kijkers zijn gevoel na het kijken van 2Doc: Alleen tegen de Staat. Ook anderen hebben met pijn in hun hart zitten kijken. Ze noemen de documentaire over het toeslagenschandaal “indringend” en zijn vol lof voor regisseur Stijn Bouma. Uiteraard is er ook bewondering voor de vrouwen die hun verhaal doen: zij worden “ongelofelijk dapper” genoemd. Hieronder een greep uit de reacties op Twitter:

Meer documentaires zien? Deze docu’s wil je als vrouw gezien hebben. Ook wijzen we je graag op de #eerlijkefoto-reportage van Miljuschka op Videoland. Je gedachten even verzetten, doe je ten slotte met deze true crime-parels op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder