24: Legacy nu al gecanceld in Amerika

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
24: Legacy nu al gecanceld in Amerika

24: Legacy nu al gecanceld in Amerika

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Nederland is 24: Legacy pas vanaf gisteren op tv, maar in Amerika is de spin-off van de hitserie 24 nu al gecanceld. Er komt dus geen tweede seizoen.

Gestopt

FOX heeft nog geen officiële reden gegeven waarom de show gestopt is, maar Variety vermoedt dat het gaat om de lage kijkcijfers. De show, die hoge ogen gooide, heeft de verwachtingen toch niet helemaal waar kunnen maken. Toch is het niet één en al ellende: de zender heeft namelijk aangekondigd te kijken naar nieuwe mogelijkheden qua spin-offs. Ook kan je het eerste seizoen in Nederland gewoon nog volgen.

Verhaal

In 24: Legacy neemt Eric Carter (Corey Hawkins) het stokje over van Jack Bauer (Kiefer Sutherland). Als vanouds is het weer een race tegen de klok. Carter moet samen met zijn team een terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied zien te voorkomen. Natuurlijk speelt 24: Legacy zich, net als het origineel, ook weer af in real time. Naast Hawkins waren ook Miranda Otto (Lord of the Rings) en Jimmy Smits (Star Wars/Dexter) in de serie te zien.

Meer opties

In 2014 werd de serie nieuw leven ingeblazen met een eenmalig, negende seizoen genaamd 24: Live Another Day. Met 24: Legacy hebben ze geprobeerd het succes van het origineel te evenaren, maar dat is dus niet gelukt. Wat FOX precies gaat doen met de franchise is nog niet bekend. Wel heeft de zender laten weten dat er misschien een serie komt met losse verhalen binnen het 24-universum. 

Lees verder