13 Reasons Why keert bijna terug: dít is wat je moet weten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
13 Reasons Why keert bijna terug: dít is wat je moet weten

13 Reasons Why keert bijna terug: dít is wat je moet weten

|
|

Laatste update:

Vanmorgen werden we wakker met het heerlijke nieuws dat de Netflix-hit 13 Reasons Why razendsnel terugkeert voor een tweede seizoen. Op 18 mei al, om precies te zijn, zo bleek uit een eerste, veelbelovende teaser die de streamingsdienst vannacht het web op slingerde. Inmiddels is er meer bekend over tot nu toe goed verborgen gehouden inhoud van de tweede reeks.

Is er leven na de dood?

Het eerste seizoen draaide om de zelfmoord van Hannah. Aan de hand van door haar opgenomen tapes ontdekten haar naasten wat haar tot die vreselijke daad dreef en wie daar in haar ogen verantwoordelijk voor was. Of het verhaal daarmee klaar was voor Hannah? Absoluut niet. “Het verhaal van Hannah is nog niet compleet”, aldus één van de makers van de serie, Brian Yorkey, tegen het AD. Zoals ook de teaser duidelijk maakt: ‘The tapes were just the beginning’.

Nieuw hoofdpersonage

Waar het verhaal in de eerste afleveringen voornamelijk draaide om Hannah en Clay, een goede vriend van Hannah, wordt de focus in het nieuwe seizoen enigszins verlegd. In plaats van cassettebandjes lijken foto’s nu key te zijn het verhaal. En denk je aan foto’s, dan denk je aan Tyler, de hobbyfotograaf (en stalker) die in de laatste aflevering van seizoen één een geweer kocht. Vooralsnog wijst alles erop dat het tweede seizoen voornamelijk draait om hem.

‘Er valt meer te vertellen’

Daarnaast zal Hannah niet langer degene zijn die het verhaal vertelt. Dit seizoen is er een nieuwe voice-over, maar wiens stem dat zal zijn, is nog een goed bewaard geheim. In de nieuwe afleveringen zal er verder meer aandacht komen voor de klasgenoten van de overleden Hannah. Zo zien we onder meer hoe Jessica probeert om te gaan met de herinneringen aan haar verkrachting. “We vonden het eigenlijk zonde om deze personages aan hun lot over te laten. Hun bevindingen en ervaringen zijn minstens zo interessant als die van Hannah”, aldus Yorkey tegen de krant.

Tienerproblemen

Last but not least

weten we dat season 2 niet langer enkel en alleen zal draaien om zelfmoord - de reden dat het eerste seizoen enorm bekritiseerd werd in 2017 - maar dat er meerdere grote tienerproblemen onder de loep worden genomen. Zo wordt er onder meer dieper ingegaan op seksuele intimidatie onder jongeren. Is dat minder interessant of spraakmakend dan zelfmoord? Niet als het aan de makers ligt, die beloven dat de komende reeks afleveringen minstens net zo intens zal zijn als het eerste seizoen.

Je ziet seizoen twee van 13 Reasons Why vanaf 18 mei op Netflix. Bekijk de teaser in bovenstaande video.

Lees verder