Tv kijken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tv kijken

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Door het coronavirus zitten nu veel mensen thuis en dat is zeker even wennen. De irritatie slaat toe voor je het weet! Daarom zijn hier 10 tips voor thuiszitters om niet gek te worden. Verzameld door erkende thuiszitexperts!

1. Maak een lijstje van de series en films die je nog wilt zien

Altijd al die epische serie met 9 seizoenen willen kijken? Of jezelf willen verdiepen in de 693 Star Wars-films? Dit is je kans! Maar maak wel een lijstje om keuzestress te voorkomen. Start met degene die je absoluut wilt zien en let ook op beschikbaarheid. Heb je wel de juiste streamingdienst-abo voor die serie? Hulp nodig? Wij hebben ook de beste Netflix-series, Netflix-films en overzichten van het Videoland- en Ziggo-aanbod voor je klaarstaan.

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

2. Stel een schema op voor je kinderen

Aaah kinderen! Waarom ben je er ooit aan begonnen? Ze zijn natuurlijk heel lief (wanneer ze slapen) maar opgepot zitten in quarantaine is niet makkelijk voor hun hyperactieve geesten. Maak daarom een schema met dingen die je gaat doen, want routine is heel belangrijk voor kids. Rooster natuurlijk ook wat vrije tijd voor ze in en zorg dat ze om 7 uur naar bed gaan voor je eigen rust. Ze moeten tenslotte de volgende ochtend weer vroeg op om niet naar school te gaan!

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

3. Laat anderen ook bepalen wat er gekeken wordt

Natuurlijk leuk dat je heel Netflix leeg kunt trekken nu, maar heb je al overwogen om iemand anders het entertainment te laten kiezen? Spreek af dat iedereen thuis een keertje een film of serie mag uitkiezen. Wie weet vind je wel een verborgen parel tussen het entertainment. En als je heel veel mazzel hebt ontstaat er misschien wel iets dat we vroeger ‘een gesprek’ noemden!

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

4. Vergeet spelletjes niet

Iedereen houdt van spelletjes. Nee hou op met hoofdschudden, je bent gewoon in ontkenning! Een leuk bordspel brengt de hele familie bij elkaar en er zijn ook veel computergames die je met een groep kan spelen. Probeer ook eens Mario Kart voor de Nintendo Switch of Super Mario Party, een digitaal bordspel met de Mario-figuurtjes waarin je tussendoor minispelletjes moet spelen voor extra punten.

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

5. Zet af en toe je telefoon stil of zelfs uit

Ja leuk dat we met iedereen kunnen bellen, appen, mailen, Skypen, Facetimen, Slacken en Tinderen. Maar van al die geluidjes en pushberichten wil je vast af en toe je telefoon in de blender knallen. Niet doen! We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat de meeste telefoons een uitknop hebben. Minder drastisch is het stilzetten van je smartphone. Gun jezelf die stilte af en toe.   

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

6. Doe je deur op slot wanneer je gaat skypen met werk

Het is goed om een eigen werkkamer te hebben thuis en nog beter als je deur een slot heeft. Je wilt toch niet hetzelfde overkomen als die BBC-expert wiens kinderen live op tv de kamer komen binnenlopen?

7. Vergeet niet te sporten, dat kan ook voor de tv!

De sportscholen zijn gesloten dus je kunt eindelijk stoppen met smoezen verzinnen waarom je er niet heengaat! En start maar gelijk met smoezen verzinnen waarom je niet thuis voor de tv squats staat te doen. Sporten is namelijk ook goed voor je geest en helpt met ontstressen. Programma’s zoals Nederland in Beweging op MAX blijven bovendien uitzenden. En als je het wat moderner wilt doen zijn er ook fitnessprogramma’s online te vinden en fitnesscomputergames zoals Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. Vergeet niet een fitnessmatje bij een webshop te bestellen, anders verknal je het tapijt met je gejog.

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

8. Koop niet meer snacks in dan normaal

Hamsteren is natuurlijk fout maar het is dubbelzonde als je de winkelwagen volgooit met chips en chocola. Maak jezelf niks wijs, je hebt dat allemaal opgevreten na het eerste weekend! Zeker als je al gestrest bent. Dus sla niet minder snacks in dan normaal! Dan kan je nog beter je voorraad wc-papier opeten want dat is vetvrij en vezelrijk.

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

9. Of laat je gewoon lekker gaan!

Even advocaat van de duivel spelend: heb je een killer body wel nodig? Tinderen zit er nu niet in, terrassen in een kort rokje ook niet en een nieuwe bikini voor de zomer uitzoeken zouden wij ook nog maar even uitstellen. Als jij nu wat minder dingen aan je hoofd wilt hebben, laat dat dieet lekker gaan. Bestel die pizza, pak een extra zak chips bij de film of knijp een hele mayonaisetube leeg in je mond. Zolang je mentaal maar gezond blijft!

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

10. Neem abonnementen op ALLE streamingdiensten

Het aantal streamingdiensten is geëxplodeerd de afgelopen maanden. Waarom niet je vrije tijd gebruiken om een vergelijkend warenonderzoek te houden? Neem lekker Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video, Ziggo Movies & Series XL en AppleTV+. Waar wil je anders je loon aan besteden. De bioscoop? Uiteten gaan? De kroeg of voetbalkantine? Heel Hazes Zingt? Gaat allemaal niet door dus je hebt waarschijnlijk wel wat geld over voor een extra abonnementje of 5.

10 tips om niet gek te worden terwijl je thuiszit

Wil je toch er even uit? We hebben ook de beste reisprogramma’s op een rij gezet! En wie zin heeft in een échte horrorfilm, deze 8 virusfilms moet je nu NIET kijken!

Lees verder