leonardo dicaprio

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
leonardo dicaprio

10 miljoen euro gedoneerd door Leonardo DiCaprio voor Oekraïense slachtoffers

|
|

Laatste update:

Leonardo DiCaprio heeft zo’n 10 miljoen dollar gedoneerd aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

 

Persoonlijke link

Leonardo staat sowieso al goed bekend om zijn steun aan goede doelen, maar met Oekraïne heeft hij een persoonlijke link. De oma van de Titanic-acteur is namelijk geboren in Oekraïne. Hij zou altijd al een hechte band hebben gehad met zijn grootmoeder, die later als kind naar Duitsland emigreerde. 

 

International Visegrad Fund

Volgens verschillende media heeft de acteur de donatie gedaan aan International Visegrad Fund. Een organisatie die is opgericht door de overheden van onder meer Tsjechië, Polen en Hongarije. Deze landen hebben op dit moment te maken met honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen die ze opvangen.

Meer Hollywood-sterren helpen

Leonardo is zeker niet de enige ster die zich inzet voor Oekraïense vluchtelingen. Actrice Mila Kunis, die zelf geboren is in Oekraïne, is samen met haar man Ashton Kutcher een inzamelingsactie gestart. Ook Ryan Reynolds en zijn vrouw Blake Lively bleven niet achter en doneerden geld.

 

BN’ers schieten te hulp

Niet alleen Hollywood-sterren dragen hun steentje bij, ook BN’ers zetten zich in. Wie is de Mol?-winnares Fresia doneerde een deel van haar prijzengeld aan Oekraïne. Ook Gordon helpt door de omzet van zijn restaurants te doneren aan slachtoffers. En zowat heel Hilversum zat afgelopen maandag natuurlijk in het belpanel voor de grote Giro 555-actie.

Lees verder