10 acteurs die echt véél te oud waren om scholier te spelen

Veronica Superguide logo
10 acteurs die echt véél te oud waren om scholier te spelen

10 acteurs die echt véél te oud waren om scholier te spelen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Of Will Smith een geschikte Genie is, daar kun je over discussiëren (doen mensen ook), maar als het op leeftijd aankomt spelen sommige acteurs gewoonweg een rol die veel te jong is voor ze. De meest extreme miscastings hebben we voor je onder elkaar gezet. En ja, Gabrielle uit 90210 zit er uiteraard tussen.

Robert Carradine (30), Revenge Of The Nerds

Robert Carradine was 30 jaar toen hij supergeek Lewis Skolnick speelde in de klassieker. De hele cast zat overigens vol met overjarige tieners. Gilbert Lowell, die werd gespeeld door Anthony Edwards was nog in de buurt met zijn 22 jaar, maar Timothy Busfield was 27, Curtis Armstrong ook 30 en Ted McGinley was 26. Oh, dit is hoe nerds trouwens elkaar het ja-woord zeggen. 

Justin Long, Accepted (28)

Long speelde in 2008 een student én scholier toen hij al tegen de 30 liep. De comedy gaat over een jongen die op geen enkele vervolgopleiding wordt aangenomen. De knul start dan maar zijn eigen college en dat trekt alle misfits aan. Van de makers van American Pie en dus rete flauw. American Pie 5 komt er trouwens aan... Jep. 

Stockard Channing, Grease

Oh my... Ja, deze musical ging dus over het leven op een middelbare school en de eerste verliefdheden. Waar begin je als je het hebt over de te oude acteurs van Grease? Want John Travolta was nog een relatief jonkie met zijn 23 jaar, maar Olivia Newton-John was 28. En wie spant de kroon? Rizzo, gespeeld door Channing. Deze rebelse tiener was in het echte leven 33 jaar oud. Koekoek...

Gabrielle Carteris, Beverly Hills, 90210

Jup, daar is ze. Hoewel de serie over middelbare scholieren, nou niet bepaald vol zat met piepjonge acteurs, won Carteris de bejaardenprijs. Zij was 29 jaar oud toen ze voor het eerst in de serie verscheen, door de gangen stuntelend met schoolboeken en 'bij welk lokaal moet ik zijn?' Als je nu denkt 'en Ian Ziering dan?' Die was 26 jaar. 

Ashleig Murray, Riverdale

Deze actrice speelt een tiener uit een rockband (Josie and the Pussycats). Maar een tiener was ze al lang niet meer. Met 29 jaar was ook zij een jaartje of 10 te laat gecast. 

Henry Winkler, Happy Days

Nog zo'n beroemde leeftijd-miscasting: Meneer Winkler. Deze acteur, die Fonzie speelde en het coolste karakter van de serie werd met zijn leren jack, was 29 toen hij begon met Happy Days.

Bianca Lawson, Pretty Little Liars

Bianca Lawson is de teen-typecast. Ze speelde in werkelijk iedere tienerserie, van Buffy The Vampire Slayer tot Dawson's Creek. Maar in Pretty Little Liars speelde ze de 17-jaar oude Maya. En ze was ietsje ouder... 31 jaar!

Stacey Dash, Clueless

Wat was het een enorme hit, de film Clueless, over verwende Beverly HIlls tieners die een niet-cool meisje helpen om erbij te horen (we missen Brittany Murphy nog steeds). Alicia Silverstone en Murphy waren allebei 18 toen ze in de film speelden. Dash daarentegen, was 28 jaar oud toen ze rijlessen kreeg en piepte over kapotte nagels. Epische scene hier: 'He's a cake boy!'

Charisma Carpenter, Buffy the Vampire Slayer

Het zal kijkers niet verbazen dat deze actrice geen piepjong meisje was toen ze de rol van Cordelia Chase speelde. En inderdaad, Carpenter was 27 toen ze bij Buffy The Vampire Slayer begon. Was je fan van de serie en wil je je oud voelen? Lees hier dan even

Keiko Agena, Gilmore Girls

Lane Kim is als tienermeisje het jongste karakter in de serie Gillmore Girls. Ze woont samen met haar dominante moeder die een antiekwinkeltje heeft en Lane, 16 jaar, probeert af en toe aan het alziend oog van haar moeder te ontsnappen. Dat moet inleven zijn geweest, want Agena was 27 jaar oud toen ze begon met de serie. 

Lees verder